Drop Europa – tag på ferie i USA i stedet

Annonce

At en dansker rejser på ferie i Europa, er noget man sagtens kan opleve at se fra tid til anden, men hvorfor er det egentlig at vi begrænser os selv til kun at rejse indenfor Europa, når nu vores verden har steder som f.eks. USA at vise frem også? Drop Europaturen næste gang du rejser og tag i stedet på ferie i USA. Du vil hurtigt se og mærke hvorfor.

Når vi vender blikket mod verdens vestkyst i stedet for Europas sydkyst

Oftest er en rejse til udlandet for personerne der har svært ved at se sig selv blive tilbage i Danmark i en ferie og ikke have oplevet noget anderledes fra hverdagen. Vi går efter et andet klima end vi selv har at byde på og da Danmark generelt er lidt koldere og lidt mere våd end mange andre lande, vil der altså være rig mulighed for at finde det perfekte rejsedestination.

Drop sydkysten i Spanien næste gang du skal se efter ferielejligheder og fly og find i stedet den næste rejse til USA. Det er ikke fordi det er en speciel stor prisforskel på fly og ophold og du kan i den grad opleve andre kultur og klima her.

Det eneste du måske skal have skrevet bag øret når du rejser til USA, er at du lige skal tjekke op på et visum til USA. Faktisk er de danske statsborgere visum frie i forhold til at reje til og opholde sig i USA, men der er altid et par undtagelser der gør at man ikke altid kan sige altid. Derfor kan det også være godt at se på hvad man egentlig skal gøre når man som dansker skal rejse til USA, som vi ikke nødvendigvis er vant til når vi rejser til Europæiske lande.

Ingen regler uden undtagelser

Nu hedder det sig godt nok at en dansk statsborger er visumfri i forhold til USA og dermed ligger der også at vi ikke nødvendigvis skal søge om et visum. Dette har været en aftale igennem mange år efterhånden og kun få undtagelser gør, at du måske alligevel skal søge om et visum som hvis du f.eks. på et tidspunkt har været udstationeret til lande som f.eks. Iran.

Selvom man som dansker er visumfri, har USA dog stadig brug for at have styr på hvad der bliver lukket ind over grænserne og du skal derfor i stedet have noget der kaldes for et ESTA visum. Det lyder måske som om den danske statsborger kort har været privilegeret med muligheden for at slippe for at skulle søge om et visum, men dog skal søge om et visum alligevel, men det er heldigvis ikke så bøvlet igen med et ESTA og derfor kan man altså sagtens anse denne løsning som en god og fordelagtig løsning for danskerne.

Husk passet. Foto: Unsplash

Få let en rejsetilladelse til USA

Dit ESTA er din rejsetilladelse til at kunne rejse ind og ud af USA samt opholde dig inden for USA’s grænser i op til 90 dage. Du skal kun bestille dette ESTA 1 gang hvert andet år, hvis du har det samme pas i hele perioden og det er en god ting at vide hvis man godt kan lide at rejse et par gange om året, da det selvfølgelig koster lidt dollars at købe et ESTA og det altid er rart at spare lidt penge.

Dit ESTA ansøges elektronisk og du skal derfor ikke til at bestille nogen tid til den amerikanske ambassade eller lignende for at få lavet din rejsetilladelse. Den klarer du i ro og mag derhjemme eller hvor du nu foretrækker at sidde foran computeren. Det kan dog være en god idé at sidde et sted, hvor du har adgang til alle dine rejseinformationer, som f.eks. dit pasnummer og andet som du skal bruge din ansøgning.

Det vigtige pas

Når du ansøger om dit ESTA så spiller dit pas en stor rolle for ansøgningsprocessen. Det er der flere grunde til, men en af de største grunde er, at det endelige ESTA der udstedes til dig, vil blive registreret på dit elektroniske pas.

Du vil altså ikke modtage et konventionelt visum eller rejsetilladelse, men blot skulle lade lufthavnspersonaler scanne dit pas. Den eneste dokumentation du som sådan vil have selv, er en mail med en kvittering på at du har ansøgt om et ESTA og at det er registreret på det pasnummer der er blevet oplyst under ansøgningen.

Udnyt dit ESTA lige så tosset du vil

I og med at det er dit pasnummer der skal bruges i forbindelse med ansøgning og udstedelsen af dit ESTA, så er det også en rigtig god idé at tjekke op på passet som noget af det første, med det samme du ved at rejsen skal gå over Atlanten næste gang. Kan du se at du indenfor de næste par år vil have et pas der skal fornyes igen, så kan det måske betale sig for dig at forny dit pas allerede nu i stedet for at vente måske 10 måneder.

Dit ESTA bliver som skrevet registreret på dit pas og da der ikke er 2 pas med samme pasnummer nogen steder, er du også nødt til at ansøge om et nyt ESTA, hvis passet skiftes ud af den ene eller den anden årsag. Til gengæld er der mulighed for at udnytte et ESTA flere gange. Du skal bare huske at du skal hjem at vende før din periode på 90 dages ophold vil blive nulstillet.

Bemærk at Canada har en andet elektronisk rejsetilladelse end USA har med ESTA, men du stadig skal bruge et ESTA hvis du krydser grænserne til USA på et tidspunkt under rejsen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *