Milano seværdigheder

25. november 2019 by Ingen kommentarer

Milano seværdigheder – I Milano er der noget for de fleste, og det er derfor en oplagt by at bruge et par dage i. Du kan for eksempel se en række historiske bygninger, italiensk kunst og nyde opsætninger i det smukke operahus, La Scala.

Milano er en oplagt by at tage til på en forlænget weekend i foråret eller efteråret. Klimaet er mildt, og der er masser af seværdigheder at se. Du har for eksempel gode muligheder for at gå på opdagelse i Milano seværdigheder, hvis du er vild med historie, arkitektur og kunst.

Det er dog ikke for ingenting, at Milano er kendt for sin mode. Der er masser af butikker rundt om i byen, hvor du kan shoppe. Det er både i arkaden Galleria Vittorio Emanuele II og i det hyggelige kanalkvarter Navigli.

Domkirken (Duomo)

Når du er i det centrale Milano, er det tydeligt for dig at se, at domkirken, Duomo, ligger i centrum af alt: Alle veje udgår enten fra bygningen, eller de cirkler rundt om den. Der har da også helt siden 355 e.v.t. stået et tempel på pladsen. Byggeriet af Duomoen startede i 1386, og den var først endeligt færdig i 1700-tallet.

Kirken er den største i Italien, den tredjestørste i Europa og den femtestørste i verden. Det siger derfor sig selv, at det er noget helt særligt at gå rundt i den smukke, gamle kirke.

Du kan vælge mellem flere forskellige billetter til kirken. Det afhænger blandt andet af, om du vil op i tårnet eller ej – og om du vil gå eller køre i elevator op i tårnet. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte er meget tåget i Milano. Derfor er det ikke sikkert, at du kan se så langt.

Netop på grund af tågen siger de lokale, at vejret er godt, hvis det er muligt at se figuren af Jomfru Maria, Madonnina, på toppen af kirkens høje, spidse tårn.

L’Ultima Cena

Vægmaleriet L’Ultima Cena eller Den sidste Nadver, som vi kalder det på dansk, er nok et af de mest kendte billeder i hele verden og dermed også en af de vigtigste Milano seværdigheder, som du kan læse om her. Det blev malet af Leonardo da Vinci for Ludovico Sforza. Han begyndte i 1495 og var færdig med maleriet i 1498.

På grund af maleteknikken er maleriet desværre ikke så holdbart. Allerede 20 år efter det var færdigt, var der nødt til at være en restoration af det. Og det er løbende blevet restaureret lige siden. Maleriets skrøbelige tilstand er også grunden til, at du i dag kun må besøge det som en del af en gruppe på 25 mennesker. Derfor er det vigtigt, at du køber billet i god tid, så du kan sikre dig en af pladserne i løbet af dagen.

Når du står ved maleriet, bør du lægge mærke til personen, der sidder til højre for Jesus, på venstre side fra beskuerens synsvinkel. Personen skal forestille apostlen Johannes, men en teori er, at det i virkeligheden er Maria Magdalene. Det bliver bestyrket af, at hældningen mellem Jesus og personen danner et M. Teorien ligger til grund for Dan Browns meget populære bog, Da Vinci Mysteriet.

Galleria Vittorio Emanuele II

Vil du købe haute couture, bøger, souvenirs eller bare ose, er Galleria Vittorio Emanuele II stedet. Det er en stor, smuk, glasoverdækket arkade i det centrale Milano. Arkaden forbinder Piazzo del Dumo med Piazza del Scala.

Arkaden er så vidt muligt holdt i den gamle stil og ånd, hvilket også har betydning for, hvilke butikker der må ligge i arkaden. I 2012 fik McDonalds nej til at kunne forlænge deres lejekontrakt på et lokale i arkaden. I stedet ligger der nu en Prada-butik. McDonalds tog det meget ilde op og sagsøgte Milano by for 24 millioner euro.

Pinacoteca di Brera

I Pinacoteca di Brera finder du en af de ypperste samlinger af italiensk kunst i hele Italien. Samlingen startede i 1776 på foranledning af Maria Theresia af Østrig, der ønskede, at eleverne på kunstskolen skulle kunne studere rigtig kunst på nært hold.

Det egentlige museum åbnede dog først i 1809, og det var først i løbet af 1800-tallet, at museets samling virkelig voksede. I takt med, at religiøse ordener blev opløst, donerede de nemlig deres kunst til museet.  Det betyder også, at meget af den kunst, som du i dag ser på museet, er religiøs kunst.

En billet koster normalt 12 euro, men den første søndag i måneden er det gratis for dig at komme ind – udover til særudstillingerne. Den tredje torsdag i måneden koster det kun 3 euro at komme ind om aftenen.

Como-søen

Kun halvanden time med bil og to timer med tog fra Milano ligger den smukke Como-sø. Det er en dyb gletsjersø, der ligger meget idyllisk blandt snepudrede bjergtoppe og smukke kastanjeskove og vinmarker. Søen er derfor bestemt et besøg værd på en dagstur – eller endnu længere tid, hvis du har mulighed for det.

Du kan tage rundt til nogle af de små hyggelige byer, der ligger langs med søen og sidde på en cafe og nyde udsigten. Husene er opført i en charmerende stil, og de forskellige farver gør dem meget fotogene ved siden af søens blå vand.

Er du ved Como-søen om sommeren, er der god mulighed for dig for at komme ud at bade. Det kan du for eksempel gøre ved Tremezzo og Cadenabbia, hvor der findes nogle meget fine badestrande.

La Scala

La Scala er det kendte operahus i Milano, der blev bygget i 1778. Det blev bygget på foranledning af Maria Theresia af Østrig, efter det tidligere operahus var brændt ned til grunden. Operahuset er i dag stadig i brug, og det er en imponerende oplevelse for dig at sidde i den storslåede sal og se dem synge og spille. Det er en af de vigtige Milano seværdigheder!

Har du lyst til at tjekke forestillingerne ud på forhånd hjemmefra, kan du gøre det i mange danske biografer. De tilbyder nemlig direkte eller båndede optagelser af operaer, der bliver opført i La Scala.

Når du planlægger et besøg i Milano, er det altid en god ide, at du bestiller billetter til La Scala i god tid, da der hurtigt kan blive udsolgt.

I Navigli

Det hyggelige kanalkvarter Navigli ligger, hvor to kanaler møder hinanden i udkanten af byen. Tidligere var kanalerne livsvigtige for at kunne komme rundt i byen, men med bilernes indtog blev de efterhånden dækket til, og i dag er der kun to tilbage.

Navigli-kvarteret er charmerende og anderledes end resten af Milano. Det er fyldt med sjove specialbutikker og gode italienske restauranter, hvor du for en rimelig pris får serveret lækker italiensk mad.

Hvis du gerne vil i byen under dit besøg i Milano, er det også Navigli, du skal tage til. Særligt om lørdagen er der virkelig gang i de mange barer i området. Det skyldes, at italienske gymnasieelever også går i skole om lørdagen og derfor først kan slå sig rigtig løs lørdag aften.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco var gennem hundreder af år der, hvor herskerne af Milano boede og arbejdede. Bygningen af det nuværende slot startede i 1400-tallet, men der har været et slot på stedet helt siden 1300-tallet. Slottet er løbende blevet udvidet gennem årene og er i dag meget imponerende med sine 200 meter lange mure og fire tårne i hvert hjørne.

Slottet huser i dag en lang række forskellige museer og kulturinstitutioner som biblioteker og gallerier. Du kan købe en billet til alle museerne og selv gå på opdagelse eller tage med på en guidet rundtur.

Flere Milano seværdigheder

Milano byder altså på en masse spændende oplevelser for dig, der interesserer dig for kunst, kultur og historie. Er du interesseret i at shoppe, spise god mad og gå i byen, er der heldigvis også mulighed for det.

Har du forslag til flere Milano seværdigheder, så må du endelig kommentere det nedenfor!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *