Sommer, sol og dansk natur

I planlægger sommerferien i år, men aner ikke, hvor den skal gå hen. Der kan være mange ting, som har udsat jeres planer om at rejse til udlandet, for eksempel pandemi, økonomi, sygdom eller bare manglende rejselyst. I har måske besluttet, at det ”bare” bliver i Danmark i år. Men ”bare Danmark” er slet ikke nogen dårlig ting. Den danske natur byder på mysterier, skovture, kanoture, stilhed, ro og plads til fordybelse. Det hele står og falder med, hvad I vil have ud af jeres sommer inden for landets grænser.

Eventyret med en pind i hjulet

Det er forfærdeligt at glæde sig til den store rejse eller sommerferie for så at se den falde til jorden. Men fat mod. Der er faktisk mennesker her i landet, som foretrækker at holde sommeren i Danmark, og de er måske ikke helt dumme. Hvor ofte har du været ud at opleve og nyde de danske seværdigheder – Tivoli, Vestkysten, Vadehavet, Skagen, Fyn osv. ­– men grundet vejret i påsken eller pinsen hørt dig selv sige, det ville være endnu skønnere, hvis vejret var med os?

Nu er vejret med dig. Nu holder du sommerferie i Danmark og kan se de gamle eller nye seværdigheder med høj sol og god stemning. For Danmark er sjovere, rare og mere hyggelig, når solen står højt og smilene rammer de danske sommermennesker. Det får man ikke at se, når turen går sydpå hvert eneste år. Hvor er det ærgerligt ikke at opleve Danmark fra sin allerbedste side, fordi uge 28 og 29 går til Sydeuropa.

Bådture, festlige grillaftener eller skovens ro

Den danske natur og kultur har utrolig meget at byde på. I kunne leje et sommerhus i det sydfynske og tage en bådtur ud til alle øerne. Det er snart muligt at sejle ud fra alle sommerhusdestinationer i Danmark. I kan også tage til Skagen, Vestkysten eller Nordsjælland og grille, hygge og feste. Måske kan turen planlægges, så det falder sammen med markeder eller musikkoncerter. I kunne selvfølgelig også vælge et sommerhus, hvor træerne i haven lader jer være alene hele sommeren. Sommeren i Danmark kan være rolig, vild eller hyggelig – det er op til jer.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.